Szeretnénk röviden bemutatni a Cegléd-Újvárosi Református Gyülekezetet


  A Gyülekezetünk egy olyan közösség, ahol a különböző korosztályhoz és társadalmi csoporthoz tartozó tagjaink a Jézus Krisztus váltság-áldozatába és iránymutatásába vetett feltétel nélküli hitük megélésével alkotnak egy közösséget. Fontos számunkra Isten Igéjének egyre mélyebb megismerése, és alkalmazása a mindennapjainkban. Ezt segítik a vasárnapi Istentiszteletek (Cegléd és Csemő) igemagyarázatai, és a hétközi Bibliaórák.

  A csütörtöki Bibliaórán a napi igeszakaszról, vagy egy bibliai Könyvet sorba véve a következő igeszakaszról hallunk részletes magyarázatot, a szakaszhoz tartozó háttér információkkal együtt. A végén, ha valamit nem értünk, közösen meg tudjuk beszélni. Pénteken, az Ifjúsági órán a tizenéves fiataloknak az ifjúsági munkában szolgálók bontogatnak ki egy-egy igeszakaszt, és elmondják, hogy ez a szakasz mit jelent a mai emberek számára, hogyan lehet beilleszteni a mindennapjainkba. A Felnőttek Bibliaóráján órán a lelkészünk, vagy egy hitben és igeismeretben érett tagunk vezetésével egy igeszakaszt felolvasva és kérdéseket feltéve közösen értelmezünk, egymás meglátásaiból, gondolataiból tanulva. Ez a nyitott igetanulmányozás elősegíti a tagjaik hitbeli fejlődését, növeli igeismeretüket, és gyakorolhatják azt a missziós feladatot, hogy más embereknek milyen módon beszélhetünk Isten Igéjéről, és Jézus Krisztusról. A Bibliaórák végén közösen hangosan imádkozunk. Vasárnaponként az Istentisztelettel párhuzamosan a gyermekeknek Vasárnapi Iskolát tartunk két korcsoportban fiatal anyukák szolgálatával.

  A rendszeres alkalmakon kívül szervezünk különböző alkalmakat: Női bibliaórát, Férfi konferenciákat, Baba-mama kört, Házaspári alkalmakat, Többgenerációs gyülekezeti hetet, Ifjúsági hitmélyítő napot, Gyermekheteket, hittanos táborokat Cegléden és Csemőben, Hitmélyítő alkalmakat felnőtteknek, Gyülekezeti kirándulásokat, Adventi és Karácsonyi alkalmakat. Tagjaink családjaikkal együtt is szerveznek közös programokat.

  Kérjük, hogy tekintse meg honlapunkon található cikkeket, írásokat is. Ezekben sok hasznos információt talál gyülekezetünk mindennapi életével, szolgálataival, feladataival kapcsolatban.
  Szeretnénk, ha gyülekezetünket, az itt végzett szolgálatokat megismerné, és gyülekezetünk közösségébe beépülve közösségünk aktív tagjává tudna válna.


  Ha kérdéseire honlapunkon nem talál választ, elérhetőségeinken örömmel állunk rendelkezésére.

Templates by a4joomla